Nytt nummer: Kampen om Hitlers arv

Österifrån väller Röda armén in i Berlin, i väster har försvarslinjerna vid Rhen krossats. Nazityskland är i upplösning, och Hitler har tagit sitt liv. Tre män vägrar dock att acceptera nederlaget. Göring, Himmler och Bormann har länge stått i skuggan av Führern – nu försöker de alla ta makten i det härjade landet.

14 juni 2016

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Jack The Ripper spred skräck i London

Det börjar med ett brutalt mord och slutar i ett blodbad av makabra dimensioner. En tillsynes osynlig mördare med en lång, vass kniv är i farten och överfaller minst fem prostituerade. Mannen kallar sig Jack the Ripper, men hans identitet är en gåta.

Le Mans-racerförare struntade i reglerna

När det franska 24-timmarsloppet Le Mans 1923 gick av stapeln första gången, skulle det ha varit ett hårt reglerat uthållighetslopp med lika chans för alla. Omedelbart efter starten glömde de farttokiga förarna dock allt om reglerna och trampade gasen i botten trots farliga vägförhållanden.

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Toppnazister slåss om Tysklands ruiner

Röda armén har omringat Berlin och Nazityskland är i upplösning. Tre av topparna kring Hitler vill dock inte erkänna nederlaget. Göring, Himmler och Bormann har länge stått i Führerns skugga – nu ser de alla chansen att ta över det skövlade landet. I april 1945 inleds ett livsfarligt spel om makten.

Stöld frälste den vite mannen från malaria

På 1850-talet är malaria ett ständigt hot mot Brittiska imperiet. Det kostar emellertid en förmögenhet att köpa sydamerikanskt kinin, som utgör världens enda kända kur mot sjukdomen. Lösningen är en expedition för att stjäla det oumbärliga läkemedlet.

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Kanske är du intresserad av...