Nytt nummer: Jesse James vilda flykt

Jesse James och hans kumpaner är ett gäng rutinerade bankrånare, som har härjat länge. De har kommit till en bank i Northfield, men den här gången möter de motstånd från ett oväntat håll. Invånarna i staden går till attack mot rånarligan...

10 februari 2016

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Bitter beundrare sköt ”hycklaren” John Lennon

Mark Chapman älskade The Beatles men avskydde John Lennon, som enligt amerikanen hade sålt ut gruppens ideal. En kylig decemberkväll tog den besvikne beundraren saken i egna händer.

Syntetisk bensin skulle rädda Hitler

Sovjetiska stridsvagnar blockerar Hitlers väg mot Rumäniens oljefält år 1944 och snart har Tredje riket ont om bränsle. Men en 30 år gammal tysk uppfinning som kan förvandla brunkol, salmiak och spillolja till bensin ger Führern nytt hopp.

Jesse James vilda flykt

Den 7 september 1876 kliver Jesse James och hans rånarliga in på banken i North­field. De är alla erfarna bankrånare men den här gången går allt på tok: invånarna tar till vapen och snart befinner sig rånarna på vild flykt undan lagens långa arm.

Nelson vann sin svåraste seger

Storbritanniens store sjöhjälte är van vid att besegra sina fiender snabbt och effektivt, men när han angriper Köpenhamn år 1801 är Nelson nära att få uppleva sin karriärs första nederlag. Olydnad och ett blint öga räddar amiralen undan ett pinsamt fiasko.

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Kanske är du intresserad av...