Nytt nummer: Illuminati ville omstörta världen

I största hemlighet arbetar en grupp män för att inrätta ett samhälle utan gud eller kung. Deras idéer är livsfarliga i -talets Europa – och snart befinner sig Illuminatis ledare på flykt genom den mörka natten.

5 januari 2017

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Marco Polo i Äventyrsland

Glassdessert, luftkonditionering och effektivt postväsende. År 1295 återvände den italienske äventyraren Marco Polo från Fjärran Östern. Under 24 år hade han upplevt de märkligaste ting, men det var inte många som trodde honom. Trots att han hade lösningen på många problem.

Järnmasken åt sig under Themsen

Themsen var både Londons livlina till världen och en förbannelse. Under 1800-talet växte den myllrande huvudstaden enormt snabbt och behovet av en bro som egentligen inte fick plats var stort. I den knepiga situationen började en fransk ingenjör bygga det ingen tidigare lyckats med – en tunnel under vatten.

Illuminati ville omstörta världen

I största hemlighet planerade Europas skarpaste hjärnor för ett samhälle utan kung och kyrka. Idén var livsfarlig och Illuminati förbjöds snart. Men vissa menar att medlemmarna arbetar
vidare i det fördolda.

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Leningrad skulle svältas ihjäl

I september 1941 sluter Adolf Hitler järnringen om Leningrad. Han ska radera den sovjetiska staden från världskartan och svälta ihjäl folket. Under nästan 900 dagar fryser och svälter miljoner människor medan bomber och granater faller över dem.

Kanske är du intresserad av...