Nytt nummer: Djävulens bibel skrevs på en natt

Under medeltiden dyker en gigantisk bibel upp på ett kloster i Böhmen. Boken är full av märkliga inskriptioner och enligt myten skrevs boken av en isolerad munk med hjälp från självaste Djävulen. Idag, 800 år senare, är forskare på jakt efter sanningen.

11 augusti 2016

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Kvinnorna slogs tills blodet rann

Under 1700-talet var damboxning en publikmagnet i London. Männen älskade att se "det täcka könet" slåss, mer eller mindre avklädda. För kvinnorna var boxningen en chans att ta sig ur fattigdomen – eller åtminstone få ett mål mat.

7 742 judar lurar Hitler

I september 1943 tar den tyska ockupationsmakten ett hårdare grepp om Danmark. Tyskarna kräver att landets judar ska skickas till koncentrationsläger. Planerna läcker dock ut och tusentals människor bestämmer sig för att hjälpa judarna – till och med tyskarna hjälper dem att fly.

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Vem skrev Djävulsbibeln?

En jättebibel med ett porträtt av djävulen har i århundraden fascinerat sina läsare. Boken har stulits, nästan bränts och haft ihjäl en människa. Med hjälp av de oskolade bokstäverna och
ett speciellt bläckrecept försöker forskare identifiera upphovsmannen.

24 hårda fakta om Hannibal - och fenicierna

Den enda stormakt som kunde hota romarriket var Karthago – en fenicisk handelsstad på Afrikas nordkust. Invånarna kontrollerade handeln över Medelhavet och gjorde sig en
förmögenhet på att framställa färgen purpur. Den feniciska härföraren Hannibal riktade ett dödligt angrepp mot romarna och hotade med att förändra historien.
Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Kanske är du intresserad av...