Nytt nummer: Columbus sista resa

Ett årtionde efter upptäckten av Amerika är Christofer Columbus helt knäckt. Han har blivit av med alla sina pengar och hånas för sina misslyckade upptäcktsresor. Den åldrande sjöfararen bestämmer sig för att göra ett sista försök att hitta sjövägen till Indien – kosta vad det kosta vill.

26 juli 2016

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Tokyo brinner

På kvällen den 9:e mars 1945 närmar sig 334 amerikanska bombplan Tokyo. Snart kommer
napalm att regna ner över den japanska huvudstaden och förvandla den till ett inferno. Floder kokar, stål smälter och människor förkolnar på sekunder i det mest dödliga bombangreppet någonsin.

Bröllopsnatten var kvinnornas skräck

Under den viktorianska eran fick nygifta engelska kvinnor sitt livs chock under bröllopsnatten.
Sexualundervisning existerade inte och den mänskliga fortplantningen var ett mysterium. En stor mängd rådgivande gör det själv-böcker gjorde bara saken värre.

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Columbus seglar fel för 4:e gången

Tio år efter upptäckten av Amerika har Columbus titlar, rikedom och heder befläckats av senare fiaskon. Men år 1502 ser han en ny möjlighet. Den åldrande sjöfararen vet att det är sista chansen att hitta sjövägen till Indien.

Antikens glömda supermakt: Hettiterna

Bara Gamla testamentet och några få antika texter vittnar om hettiternas kungarike – i övrigt är riket glömt av historien. Först på 1900-talet hittade forskarna fram till den stora civilisationen som växte fram i bronsålderns Turkiet och som utan förklaring gick under år 1177 f.Kr.

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Kanske är du intresserad av...