Nytt nummer: Blixtkrig på Medeltiden

Tempelherrarna var korstågens elitsoldater. Genom extremt hård träning lärde de sig att angripa i tät formation, slå hål i fiendens linjer och krossa allt motstånd. Ingen fiende kunde skrämma riddarna – men nerverna sviktade ofta hos deras allierade.

3 maj 2016

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Hemma hos Hitler

Berlin är Tysklands huvudstad men under långa perioder väljer Adolf Hitler att styra riket från sitt lantställe i Bayern. I Berghof omger han sig med trogna nazister, hunden Blondi och sin varmblodiga älskarinna Eva Braun.

Blixtkrig på Medeltiden

Tempelherreorden var korstågens mest professionella kristna militärorden. De hade nedskrivna ordensregler med 686 punkter som styrde alla aspekter av riddarnas liv. I krig skulle de rida i tät formation, angripa fiendens linjer i samlad trupp och fortsätta att strida så länge deras fana vajade över slagfältet.

Brand och skandaler kring Big Ben

År 1834 banade storbranden i det brittiska parlamentet väg för Londons landmärke Big Ben. Men bygget blev en pinsam historia: arbetet drog ut på tiden, tornuret gick fel och slagklockan sprack flera gånger.

Lynchning: Hängd och bränd

Vita medborgare i sydstaterna väntade inte på bödeln när en svart person skulle straffas, och de offentliga lynchningarna utvecklades till rena folkfester. Men år 1916 gick invånarna i Waco i Texas för långt: de förde bort en 17-åring från domstolen för att hänga honom.

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Kanske är du intresserad av...