Nytt nummer: Alla fruktade Japans Gestapo

I kejsarens rike fruktade alla militärpolisen Kempeitai mer än något annat. Ett felaktigt ord eller en enda liten misstanke kunde få ödesdigra konsekvenser. De som stämplades som oförbätterliga skickades till Japans ohyggliga läger för medicinska experiment.

24 maj 2016

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Diktatorernas barn var födda till fiasko

1900 -talet var diktatorernas århundrade. De var cyniska och känslokalla män som regerade med järnhand – men de f lesta var även familjefäder, och deras barn växte upp i skuggan av tyrannen. Några av barnen blev per versa galningar, andra ynkliga stackare. Endast ett ef terträdde sin far.

Tenochititlán överträffade spanjorernas drömmar

Aztekernas huvudstad hade imponerande tempelpyramider och ett finmaskigt nät av kanaler. Varje dag besökte 60 000 personer torghandeln och enligt erövraren Hernán Cortés var staden en förtrollande syn år 1519. Trots det visade han ingen nåd.

Japans Gestapo skydde inga medel

Alla fruktade Japans militärpolis Kempeitai som öste smärta och död över civila, motståndsmän och krigsfångar i hela Fjärran Östern. Japanerna gjorde sig skyldiga till några av andra världskrigets värsta krigsförbrytelser men nästan ingen straffades för illdåden.

Handbok för vikingakvinnan

Mode, otrohet och heminredning. Utifrån de isländska sagorna och arkeologiska fynd går det att rekonstruera vad varje ung vikingakvinna borde känna till om det liv som väntade henne.

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Kanske är du intresserad av...