Nytt nummer

 • Sida 1 af 4Nästa
 • Nytt nummer: Flygaress i krig

  04.11.2014.

  1:a världskrigets utbrott förde för första gången striden upp i luften. Piloterna hade ingen erfarenhet och tvingades tänka ut manövrar och taktik från grunden.

 • Nytt nummer: Vikingasvärdet Ulfberht

  14.10.2014.

  Det gåtfulla vikingasvärdet Ulfberht undersöks, USA hämnas Pearl Harbor och Rom förvandlas till ett blodbad år 82 f.kr.

 • Nytt nummer: Hitler angriper Polen

  12.08.2014.

  I årets 13:e nummer av Världens Historia följer du med till Polen, där Hitler 1939 släpper lös sina styrkor och utlöser andra världskriget.

 • Nytt nummer: Luftskepp erövrar himlen

  29.07.2014.

  I årets 12:e nummer av Världens Historia följer du med till sjösättningen av luftskeppet, och du kan hänga med på plundringståg med Englands stråtrövare.

 • Nytt nr: Nazisternas hemliga polis

  08.07.2014.

  I årets 11:e nummer av Världens Historia dyker vi ner i detaljerna om Gestapos förbrytelser under 2:a världskriget. Vi tar dig med till duellerna på världshaven under sjökrigens storhetstid, och du upplever vardagen för vikingarnas slavar.

 • Nytt nummer: Sista striden om Romarriket

  17.06.2014.

  I årets 10:e nummer av Världens Historia upplever du den östromerske generalen Belisaius kämpa för att återskapa Romarriket. Du får även detaljerna om Hitlers sista monstervapen, pansarnäven, och följer med bakom gallret i ett människo-zoo i slutet av 1800-talet.

 • Nytt nr: Haj sliter badgäster i småbitar

  26.05.2014.

  Årets 9:e nummer av Världens Historia tar dig med till New Jerseys kust, där en mördarhaj sommaren 1916 sliter aningslösa badgäster i stycken. Du möter även Napoleon i nederlagets stund 1814 och kan läsa om den sexiga sekreterarens historia.

 • Nytt nr: Världskriget splittrar Europa

  06.05.2014.

  För 100 år sedan exploderade Europa. Världens Historia nr 8 följer upprinnelsen till 1:a världskriget och förklarar hur två pistolskott kunde sätta en hel kontinent i lågor.

 • Nytt nr: Möt Roms stjärnadvokat

  15.04.2014.

  I årets 7:e nummer av Världens Historia kommer du antikens stjärnadvokat, Cicero, inpå livet, när han kämpade för rättvisa i det i grunden korrupta romerska rättssystemet. Du möter även en cynisk Stalin, som slösar med människoliv under uppförandet av Vitahavskanalen och följer med under Röda Korsets elddop 1864.

 • Nytt nr: MacArthur led nederlag i Korea

  24.03.2014.

  I årets 6:e nummer av Världens Historia kan du följa krigshjälten general MacArthurs stora nederlag under Koreakriget.

 • Bödeln var hatad

  04.03.2014.

  I årets 5:e nummer av Världens Historia möter du medeltidens hatade bödlar.

 • Nytt nr: Normandies stränder blödde

  11.02.2014.

  Den 6 juni 1944 kastade de allierede ned 125 000 unga män på Normandies stränder. I bunkrar och maskingevärsnästen satt tyskarna redo att ta emot.

 • Gustav II Adolf gör sig redo "Gud är med oss!" var den svenske kungens motto. Han höll fast vid sin protestantiska tro.

  Nytt nr: Sveriges mäktiga krigarkungar

  23.01.2014.

  I årets 3:e nummer av VÄRLDENS HISTORIA hittar du berättelsen om det militära geniet, Gustav II Adolf, som gjorde Sverige till en stormakt.

 • Nytt nr: Sensationellt vikingafynd

  01.01.2014.

  I årets 2:a nummer av VÄRLDENS HISTORIA kan du läsa om ett sensationellt fynd av vikingar i Estland och få en inblick i livet i den osmanske sultanens harem.

 • I nattmörkret flyttade de allierade soldaterna runt de uppblåsbara stridsvagnarna för att ge tyskarna intryck av stor aktivitet. Det var enkelt att släppa ut luften ur stridsvagnarna när de skulle flyttas.

  Nytt nummer: Hitler lurad före D-dagen

  17.12.2013.

  I årets 1:a nummer av VÄRLDENS HISTORIA kan du läsa om de allierades bluffhärar och uppblåsbara stridsvagnar som lurade Hitler i upptakten till D-dagen. Du lär också känna kejsare Neros mordiska mor, Agrippina, och du kan läsa om nyårsraketens färgrika historia.

 • Vladimir Lenin var sponsrad av västerländska kapitalister när han startade den kommunistiska revolutionen i Ryssland.

  Aktuellt nummer: Lenin fick hjälp från kapitalismen - kvinnliga pirater härjade loss

  05.11.2013.

  I årets 17:e nummer av VÄRLDENS HISTORIA kan du läsa om den överraskande alliansen mellan Lenin och det kapitalistiska tyska kejsardömet. Du följer även med kvinnliga pirater på plundringståg i Karibien och så kan du läsa om kvacksalvarnas livsfarliga mediciner.

 • Jack Ruby ville skona Jacqueline Kennedy från att vittna mot sin makes mördare. Därför sköt han Lee Harvey Oswald.

  Aktuellt nr: Mordet på John F. Kennedy

  15.10.2013.

  I årets 16:e nummer av VÄRLDENS HISTORIA uppmärksammar vi att det är 50 år sedan John F. Kennedy mördades. Du får även historien om hur kristna missionärer förbjöd hula-hulan på Hawaii - och så kikar vi närmare på Hitlers hemliga dagböcker.

 • I andra världskrigets slutskede upptäcker amerikanska trupper ett okänt flygplan i en hangar utanför Frankfurt. Planet är så avancerat att det kunde ha förändrat kriget.

  Nytt nummer: Hitlers hemliga flygplan

  24.09.2013.

  I årets 15:e nummer av VÄRLDENS HISTORIA kan du läsa om Hitlers flygplan som kunde ha ändrat krigets utgång. Läs även historien om den fruktansvärda sexmördaren från Hannover, och få dessutom inblick i Mozarts mer okända sidor.

 • Tyska soldater klargör V-1-roboten för avfyrning från en bas i norra Frankrike. 48 minuter senare slår den ned i London.

  Nytt nummer: Hitlers kryssningsrobot

  03.09.2013.

  I nr 14 av VÄRLDENS HISTORIA berättar vi om den första kryssningsroboten, V-1, som skulle bli Hitlers sista trumf. Så avslöjar vi de ocensurerade versionerna av bröderna Grimms sagor och berättar dessutom om 3 grova stölder, som gav oss kaffet.

 • Under tre år blev Bielski­brödernas judiska partisaner allt fler, från knappt hundra till över 1 100 personer.

  Nytt nummer: Judar på nazistjakt

  13.08.2013.

  I årets nummer 13 av VÄRLDENS HISTORIA går vi på nazistjakt med bröderna Bielski. Vi tar dessutom vägen förbi Barcelona och ger dig en stor guide till "Anarkisternas Barcelona", och så kan du läsa om den glömda Mayastaden Tikal.

 • Sida 1 af 4Nästa

Aktuellt nummer: Roms främlingslegion

Nytt nummer: Läs historien om Roms främlingslegion som bestod av specialtrupper från utlandet, vilka skulle hjälpa till att försvara Romarrikets yttre gränser.

Aktuellt nummer: Alexander den stores krigselefanter

Prenumeration: Få hela historien om Alexander den stores fälttåg till Indien, där han för första gången står öga mot öga med krigselefanter.

Beställ nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev från Världens Historia.

Beställ vårt nyhetsbrev så får du varje vecka:

 • De bästa artiklarna
 • Färska historiska nyheter
 • Veckans quiz

Omröstning

Skaljacka och 3 nummer av Världens Historia endast 89,50 kr

Prenumeration: Beställ 3 nr av Världens Historia och få en nano-skaljacka på köpet. Spara 889 kr!

Kika på Världens Historia

Prenumerera: Beställ 3 nummer av Världens Historia och få en professionell kikare på köpet för 89,50 kr. Du sparar 948 kr.

Historiens vändpunkter

Världens Historia: Få ett fint erbjudande på den populära bokserien om historiens vändpunkter.

Illustrerad Vetenskap

Illustrerad Vetenskap Quiz Battle

Frågesport och test: Quiz Battle är lätt att lära sig men svårt att klara.

Illustrerad Vetenskap
Världens Historia
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications