Escoffier var kock i mer än 60 år och kallades för "kockarnas kung".

Auguste Escoffier: Mannen bakom modern fransk kokkonst

Den franske kocken Auguste Escoffier skulle egentligen inte ha blivit kock, men det slutade med att han författade en kockbibel och reformerade gastronomin.

12 september 2013 av Ebbe Rasch

Mannen bakom fransk kokkonst

Fransmannen Auguste Escoffier var son till en smed, men han var för klen för att gå i sin fars fotspår. I stället blev han kock och visade snabbt att han hade stor talang i köket.

Gjorde Hotel Savoy luxuöst med sin kokkonst

Tillsammans med den schweiziske hotellchefen, César Ritz, gjorde Escoffier Hotel Savoy i London till världens mest luxuösa, och än i dag beundras hans kokkonst över hela världen. Escoffier anses vara den moderna franska kokkonstens fader.

Ladda ned hela artikeln från Världens Historia nr 14/2013 om den franske mästerkocken.


NB! Du måste ha en profil på Världens Historia för att ladda ned artikeln. Det är gratis att skapa den, och det tar bara ett ögonblick. När du klickar på ladda ned-knappen får du möjlighet att skapa en profil.

Kanske är du intresserad av...